SUDECO SIELA - SAVO SVAJONĖMIS TIKINTI MOTERIS!


Įmonės pavadinimas, kaip ir vaiko vardas – nėra tik tuščias raidžių bildesys. Jo paskirtis -  ne tik pavadinti. Tai turinys, prasmė ir tikslas.

SUDECO atsirado iš meilės ir aistros kurti, iš noro dalintis, iš gražių tikslų ir svajonių. Įmonės įkūrėja, puoselėtoja ir mama -  jau 20 metų Švedijoje gyvenanti lietuvė – Džeineta Venienė.


Nuo 2013 metų, Švedijoje, Džeinetos įkurta įmonė SUDECO (Sudeco Reklam & Webbyrå – Švedijoje) teikia paslaugas lietuviams, gyvenantiems ir vykdantiems verslą Švedijoje (interneto svetainių kūrimas, internetinis marketingas ir reklama švedų kalba). Moteris, pati būdama lietuvė, tačiau puikiai suprasdama Švedijos žmonių kultūrą, įpročius ir poreikius, tarsi stebuklingas tiltas jungia dvi valstybes viena su kita.

Nepaisant to, kad SUDECO yra Švedijoje, mes dirbame ir kalbame lietuviškai, todėl lietuviams, nemokantiems švedų kalbos, daug lengviau kreiptis į mus. Mes ne tik girdime, bet ir geriau nei bet kas kitas suprantame, kokios pagalbos reikia. Ir tai dažniausiai ne tik interneto svetainių ar logotipų kūrimas švedų kalba. Palaikymas, pasitikėjimo ir ryžto veikti stiprinimas – turbūt pamatiniai SUDECO veiklos akmenys 
 sako Džeineta Venienė.
Šiandien SUDECO tvirtai stovi ant žemės, kuria naujas darbo vietas, užmezga ilgalaikes partnerystes tiek su smulkių verslų pradininkais, tiek su stambiomis kompanijomis, plečia paslaugų asortimentą, nuolat auga ir tobulėja. Viskas atrodo, tarsi atviruko viršelis ir per daug gražu, kad būtų tikra.


Tačiau Džeineta šypsosi ir patikina, „kad bet kokiam tikslui įgyvendinti reikia ne tik daug darbo, bet ir užsispyrimo“. Tiesa, ta, kad sunkumai užgrūdina ir leidžia pasiekti daugiau nei tikiesi iš savęs. Iki SUDECO atsiradimo, moters gyvenime, kaip ir bet kurio iš mūsų, buvo ir saldžių ir karčių dienų. „Kiekviena klaida dovanoja patirtį, o nepriimti gyvenimo dovanų – neišmintinga“, - įsitikinusi įmonės įkūrėja.

SUDECO priešistorė siekia tuos laikus, kai jauna moteris, sėkmingai baigusi dekoravimo  (merchandise design) ir grafinio dizaino mokslus, užvėrė duris ir išlėkė į naują gyvenimo etapą atvira širdimi, tikėdama, kad nuo šiol jos rankos dirbs ne sunkius darbus, o kurs tik grožį ir jį parduos. Džeineta nuo vaikystės neabejojo, kad užaugusi turės savo verslą. Artimoje aplinkoje -  šeimos nariai, giminaičiai -  buvo didesnių ar mažesnių verslų savininkai ir tai davė reikiamos drąsos įkurti SUDECO. 

Pirmiausia, po SUDECO vardu slėpėsi kūrybinga ir ambicinga dekoratorė, gebanti pajausti ypatingas formų, linijų, detalių ir spalvų kombinacijas. Deja, surasti klientų ir parduoti savo paslaugas buvo žymiai sunkiau nei tikėtasi. Niekam nežinomas vardas pasitikėjimo nedidino. Įmonė greičiau ėjo atgal, nei į priekį.

Patyrus nesėkmę versle, nunarinti rankas ir pasiduoti labai lengva, – tikino Džeineta, tačiau atsistoti ir atvirai save sukritikuoti, ką dariau ne taip? Ir ką galiu daryti kitaip? – daug vidinių jėgų pareikalaujantis veiksmas“. Išanalizavusi visus savo veiksmus ir padarytas klaidas moteris suprato, kad, pirmiausia reikia išmokti „prisijaukinti“ rinką ir kuo geriau pažinti savo klientą ir jo poreikius. Niekas ant lėkštelės man klientų neatneša. Tai aš turiu išmokti ant lėkštelės atnešti skaniai pateiktą informaciją klientui – savo įžvalgomis dalinasi Džeineta Venienė.

Net sudėtingiausiose situacijose yra siūlo galas, kurį apčiuopti daug paprasčiau, kai jauti artimų žmonių palaikymą. Padrąsinta kantraus ir supratingo vyro, rūpestingų giminaičių ir mylimų dukrų,  ji pasiryžo keistis ir keisti. Po to sekė galybė intensyvių verslo, marketingo, rinkodaros, IT studijų, kursų, mokymų ir seminarų, kurių dėka moteris sužinojo ne tik tai, ko ieškojo, bet ir atrado tikrąjį SUDECO kelią. Nors gavusi atsakymus į esminį kiekvieną verslo savininką kankinantį klausimą - kaip pritraukti naujus klientus? -  Džeineta galėjo sėkmingai grįžti prie dekoratorės darbų, tačiau jmoteris nusprendė pasielgti kitaip.

Įgyti įgūdžiai, žinios ir supratimas, kokia yra Švedijos rinka ir ko jai reikia iš tiesų?, pranoko Džeinetos išankstinius lūkesčius. Ji pasijuto turinti pakankamai kompetencijų ir gebanti padėti ne tik savo verslui, bet ir kitiems, kurie stringa toje pačioje vietoje. Lietuviams. Nepažįstantiems Švedijos, jos rinkos, jos žmonių. Lietuviams. Kuriantiems verslą ir kaip ir ji kažkada, nežinantiems, kaip surasti naujų klientų ir tapti matomu svetimoje, didelėje valstybėje. Lietuviams. Stokojantiems pasitikėjimo ir ryžto, ieškantiems patikimo sąjungininko konkurencinėje kovoje.

Su nauju tikslu kurti ir padėti – SUDECO pakilo kaip feniksas iš pelenų. Šiuo metu SUDECO jau nebe vienas žmogus, o komanda, teikianti profesionalias kompleksines paslaugas tokias kaip interneto svetainių ir parduotuvių kūrimas, įmonės įvaizdžio formavimas, internetinis marketingas,  socialinių tinklų marketingas, e-naujienlaiškių kūrimas, svetainės tekstų rašymas švedų ir lietuvių kalba, SEO optimizavimas, logotipų kūrimas ir kt. Džeineta džiaugiasi, kad reikiamu metu jai pakako jėgų ir drąsos nemesti pradėtų darbų ir ieškoti naujo kelio.

Žemiška ir šilta moteris. Dviejų žavių mergaičių mama. Įkūrė verslą pirmiausia tam, kad užsidirbtų duonai, o ne taptų milijoniere „bussiness women“. Džeineta drąsina pasikliauti savo intuicijos šnabždesiu ir veikti: SUDECO aš įkūriau kai dukrytei buvo tik 3 mėnesiai. Beprotybė? Gal, bet kai tikrai nori kažką daryti, jokios aplinkybės negali sustabdyti“.

Lietuvė įsitikinusi, kad itin svarbu nebijoti prašyti pagalbos. Švedijoje yra daugybė organizacijų, teikiančių teisinę pagalbą pradedantiems verslininkams. Yra ir SUDECO – lietuvių sala Švedijoje, kur galima gauti ne tik kokybiškas įmonės įvaizdžio kūrimo paslaugas švedų kalba, bet ir lietuvišką supratimą, palaikymą ir įkvėpimą ryžtingai siekti savo tikslų. 

Follow your dreams, believe in yourself and don't give up!


Komentarai