5 PRIEŽASTYS, KODĖL PROFESIONALIOS FOTOGRAFIJOS YRA SVARBIOS VERSLUI


Kalbant apie verslo išlaidas, profesionalios nuotraukos dažniausiai  yra laikomos pinigų švaistymu. Nesvarbu, ar jūsų verslas dar tik žengia pirmuosius žingsnius, ar yra jau įsitvirtinęs rinkoje, gerų nuotraukų kaina verčia pagalvoti, ar negalima išsiversti ir be viso to.

Galų gale, juk galima naudoti savo arba foto bankų (stock) nuotraukas. Turbūt manote, kad yra daug svarbesnių sričių nei fotosesija, kur galima panaudoti įmonės finansus, tiesa?



Džeineta Venienė, marketingo paslaugas teikiančios įmonės „Sudeco“ įkūrėja įsitikinusi, kad tai netiesa. Įmonė „Sudeco“  pradėjo bendradarbiauti su profesionalias paslaugas teikiančia fotografe Simona tik dėl to, kad to prašė patys klientai. Smarkiai išaugusi verslo kultūra skatina neatsilikti ir įmonės įvaizdžiu rūpintis atsakingai. Todėl, anot Džeinetos, geros, kokybiškos fotografijos gali pasitarnauti kiekvienam verslui ir visai nesvarbu, kokiai pramonės šakai atstovaujama.

Nesvarbu, kas yra klientai ir kas jiems parduodama, aukšta nuotraukų/vaizdų kokybė yra svarbus veiksnys, prisidedantis prie bendros verslo sėkmės. Vadinasi, planuojant įmonės būtinąsias išlaidas, profesionalios nuotraukos, atspindinčios įmonės tapatumą ir formuojančios jos įvaizdį turėtų būti sąrašo viršuje, o ne apačioje.

KODĖL PROFESIONALIOS FOTOGRAFIJOS YRA SVARBIOS VERSLUI?

Įmonės, organizacijos, komandos/kolektyvo ar parduodamų produktų/paslaugų kokybiškos ir profesionalios nuotraukos teikia daug naudos. Toliau pateikiamos tik 5, tačiau, Džeinetos Venienės manymu, pačios svarbiausios priežastys, kodėl kiekvienas verslas turėtų investuoti į aukštos kokybės profesionaliąją fotografiją.

PAVEIKSLĖLIS IŠKALBINGESNIS UŽ TŪKSTANTĮ ŽODŽIŲ

Šiais laikais, kai informacijos yra tiek daug, o konkurencija tik auga, tinkama iliustracija gali labai daug. Nuotraukos leidžia klientams ir pirkėjams perduoti informaciją apie siūlomus produktus ar paslaugas per vaizdą. Žmonės mėgsta prieš priimdami sprendimą pirkti daiktą, ar ne – pamatyti, kaip jis atrodo iš tikrųjų. Interneto galimybės šį poreikį pavertė visiškai įmanomu, todėl individualios, įdomios ir kokybiškos siūlomų paslaugų ar produktų nuotraukos, vaizdo įrašai kasdien tampa vis vertingesni, nei bet kada anksčiau.

       NUOTRAUKOS – JŪSŲ VERSLO VEIDAS

Profesionalios fotosesijos kaina dažnai išgąsdina verslo savininkus ir skatina ieškoti pigesnių alternatyvų: fotografuoti patiems arba pirkti nuotraukas iš foto bankų. Jeigu ir jūs galvojate apie tai, atminkite, kad nuotraukos reprezentuoja jūsų verslą. Žemos kokybės, neprofesionalios nuotraukos būtent tokią žinutę klientams perduos ir apie jūsų įmonę, apie jūsų siūlomas prekes ir paslaugas. Geros nuotraukos ir išvaizdi interneto svetainė yra ypatingai svarbūs dalykai, siekiant padaryti puikų įspūdį potencialiems pirkėjams. Todėl taupyti šioje vietoje nederėtų.


      KLIENTAI NORI JUS PAŽINTI

Įmonės, manančios, kad profesionali fotosesija yra sunkiai „įkandama“, dažnai naudojasi kokybiškų nuotraukų foto bankais. Nors jos ir gelbsti, tačiau tai nėra tinkamas būdas pademonstruoti savo verslą. Kodėl? Nes tos nuotraukos nėra jūsų verslo nuotraukos. 

Kai žmonės lankosi jūsų interneto svetainėje, jie nori pažinti Jus! Šabloninės nuotraukos, kurias gali rasti ir konkurento tinklalapyje, to padaryti nepadeda. Priešingai: klientai gali susidaryti klaidingą įspūdį apie jūsų siūlomas prekes ar paslaugas, pamanyti, kad esate nepatikimas paslaugų teikėjas. Geriausias būdas klientams leisti pažinti jūsų prekinį ženklą – pateikti tikras ir originalias, jūsų organizacijos, jūsų produktų ir jūsų komandos nuotraukas. 

VAIZDAI GALI PADĖTI BŪTI LABIAU MATOMU INTERNETE

Jie jau turite verslo  interneto svetainę, turbūt esate girdėję apie paieškos sistemų optimizavimą arba SEO. SEO yra strategija, kaip optimizuoti įvairius interneto svetainės elementus, kad būtų pagerinta puslapio pozicija paieškos rezultatuose. Yra labai daug veiksnių, kurie tai įtakoja, tačiau vienas iš jų – vaizdai.

Optimizuotos nuotraukos gali padėti interneto svetainei būti labiau matomai vaizdų paieškos rezultatuose ir pakilti į aukštesnes pozicijas bendroje paieškoje. Žinoma, tokiu atveju kokybiški vaizdai „rasti“ Google paieškoje, gali paskatinti potencialius klientus užsukti į jūsų tinklapį ir padėti jam pasirinkti tarp jūsų teikiamų paslaugų ir konkurento.

Šiuo atveju svarbu ne tik kokybiškas vaizdas, bet ir tinkamas nuotraukos pavadinimas. Pavadinkite ją esminiais raktiniais žodžiais, pristatančiais jūsų paslaugą, pavyzdžiui – „STATYBOS_ pamatų betonavimas, mūro darbai, sienų tinkavimas, glaistymo darbai, dažymo darbai, grindų klojimas, pilna vidaus apdaila“ ir pan.


      PROFESIONALIOS NUOTRAUKOS – TAI UNIVERSALI PRIEMONĖ REKLAMAI

Klabant apie internetinį verslo marketingą dažnai minima frazė – „ turinys yra karalius“. Taip buvo ir tai vis dar tebėra tiesa. Tačiau retas kuris supranta, kad nuotraukos – tai taip pat didelę galią ir reikšmę turintis turinys.  

Profesionalios nuotraukos gali būti naudojamos siekiant interneto svetainę padaryti dar įdomesne ir patrauklesne klientams. Jos gali būti naudojamos formuojant įmonės įvaizdį, siekiant įtvirtinti naują prekės ženklą socialiniuose tinkluose tokiuose kaip Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Google+ ir kt. Jos taip pat gali būti publikuojamos tinklaraščiuose, straipsniuose žiniasklaidoje.

Be to, nuotraukos gali būti puikiai realizuotos ne tik internete, bet ir reklaminėje spaudoje: lankstinukuose, skrajutėse, plakatuose, afišose ir kt. Investuodami į profesionalias įmonės nuotraukas, jūs užsitikrinate, kad visada po ranka turėsite gerų, originalių ir jūsų verslo kuriamą įvaizdį atspindinčių nuotraukų, kurių neturės nei vienas konkurentas. Kokybiškų įmonės nuotraukų panaudojimo galimybės yra beribės, tad galite būti tikri, kad fotosesijos nuotraukos, už kurias sumokėsite, jums “dirbs”nuolat.

GERA INVESTICIJA TA, KURI ATSIPERKA SU KAUPU

Džeineta Venienė teigia, kad įmonės, siekiančios laimėti konkurencinėje kovoje ieško įvairiausių būdų tam padaryti. Vienas iš jų – profesionali įmonės fotosesija.

Nors „Sudeco“ įmonėms teikia pagalbą marketingo klausimais, tačiau bendradarbiavimas su profesionalias fotografavimo paslaugas teikiančia specialiste Simona leidžia dirbti lanksčiau ir pasiūlyti daugiau perspektyvių įmonės įvaizdžio kūrimo galimybių verslui. 

Net jei įmonė yra visai nauja, investicija į profesionalias nuotraukas ir kiti tinkamai atlikti  marketingo veiksmai gali padėti verslui nuo pat pradžių sėkmingai konkuruoti rinkoje su jau įsitvirtinusiais senbūviais.

„Sudeco“  komanda kartu su Simona visada pasiruošusi naujiems iššūkiams, kurį galite mesti.. kad ir dabar!







Komentarai